Societat dilluns, 2 de Maig de 2022

Argençola al programa 'Ruralitas' de TVE


Autor: argençola

Emès per TV2 el diumenge 1 de maig

Ton Lloret, impulsor de Repoblem, eix del programa
Ton Lloret, impulsor de Repoblem, eix del programa Foto: TVE

Ruralitas ha viatjat fins a Clariana per conèixer en Ton Lloret, un jove que lluita contra la despoblació emprant les xarxes socials. A través de la seva iniciativa 'Repoblem', que consta d'un compte a Twitter i un altre a Instagram amb més de cinquanta mil seguidors, descobrim projectes i històries de les zones més rurals de Barcelona.

Amb vint-i-un anys Ton es trasllada amb la seva família a Clariana, buscant un poble de pocs habitants, el model de vida amb què sempre havia somiat. Amb l'arribada de la pandèmia, molta gent va començar a valorar novament els avantatges de la vida rural davant de la urbana. Amb el projecte de Ton coneixerem diverses històries de la zona com la de l'Astrid Van Ginkel, una biòloga que investiga les propietats de les plantes, la Gemma Clarena de Cal Serrats, una de les poques dones pastores, i La Casa del Tió de la ma de Martí Garrancho.

Amb tres temporades i més de 150 històries de vida,'Ruralitas', programa, produït per RTVE en col·laboració amb Zeppelin TV, mostra un món que molts desconeixen. I també persones, perquè són les autèntiques protagonistes de cada programa. Un retrat positiu, i alhora realista, de la vida rural actual. Compta amb testimonis de persones que s'han reinventat amb la pandèmia, somiadors que decideixen emprendre al rural o lluitadors que pregonen l'encant dels seus pobles.

Podeu veure el programa en aquest enllaç

Conversant amb l'Astrid Van Ginkel - Argençola
Conversant amb l'Astrid Van Ginkel
Autor: TVE
Conversant amb Gemma Clarena - Argençola
Conversant amb Gemma Clarena
Autor: TVE
Conversant amb Martí Garrancho - Argençola
Conversant amb Martí Garrancho
Autor: TVE


Etiquetes: emprenedors rurals tve argençola



Ho vols compartir?