Societat dilluns, 6 de Febrer de 2023

Estudi d'optimització energètica de l’ajuntament d’Argençola


Autor: argençola

La Diputació de Barcelona ha fet un estudi d’optimització energètica de l’edifici de l’ajuntament d’Argençola. El cost total de les actuacions previstes en el treball és de 86.279 euros.

Exterior de l'ajuntament
Exterior de l'ajuntament Foto: Argençola

L'objectiu del treball és avaluar el comportament energètic de l’edifici i definir propostes de millora valorades tècnicament, energèticament i econòmicament, plantejant l’aplicació d’aquestes per fases.

L'estudi proposa mesures de millora passives, com ara l’aïllament de les façanes per l’exterior, l’aïllament del falç sostre sotacoberta i la substitució dels envidraments exteriors i mesures de millora actives, com la instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica, la substitució del sistema de refrigeració actual per un sistema VRV, el canvi d’il·luminació a tipus led i la revisió del funcionament de la caldera d’estella. També es proposa la instal·lació de plaques fotovoltaiques. El cost total de les actuacions previstes en el treball és de 86.279 euros.

L'estudi ha analitzat el cost de les propostes plantejades, l'estalvi energètic que s’assoliria i el període de retorn de la inversió, per a poder facilitar la presa de decisió a l’equip municipal sobre la priorització de les mesures a implantar.

L’edifici de l’ajuntament d’Argençola és de dues plantes, baixa i semisoterrani. Tot i que es troba en bon estat, les persones que hi treballen reporten queixes en relació al confort tèrmic i l’eficiència del sistema de climatització. Amb aquest treball el municipi disposa d’un document de guia per aconseguir un equipament més eficient energèticament i amb més confort tèrmic.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 7 “Energia assequible i no contaminant”, 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i 13 “Acció climàtica”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l'agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.Font: Diputació de Barcelona   + info (enllaç extern)

Etiquetes: estudi optimització energètica argençolaHo vols compartir?