Societat divendres, 28 de Abril de 2023

Xerrada 'Ja saps tot el que volen posar al teu voltant?'


Autor: ASAASA
cartell Xerrada 'Ja saps tot el que volen posar al teu voltant?'
cartell Xerrada 'Ja saps tot el que volen posar al teu voltant?' Foto: ASAASA

Divendres 28 d'abril a 2/4 de 8 de la tarda xerrada amb Sergi Saladié,
Doctor en Geografia i professor associat de la Universitat Rovira i Virgili,
a la Sala Felip de Calaf (al costat de l’Ajuntament), organitzada per l’Associació per la Sostenibilitat Ambiental de l’Alta Segarra i l’Anoia (ASAASA).

Entre la Segarra i l’Anoia, hi ha projectats més de 100 aerogeneradors de 200 m d’alçada (ara ja en tenim 120 en servei), almenys 458 hectàrees de instal·lacions fotovoltaiques, 52 Km de línies aèries d’alta tensió i 40 km d’una línia de molt alta tensió, que comportaran a més de 4 noves subestacions, torres, eixamplament dels camins d’accés, rases d’evacuació, i molta més destrossa.

Potser penses que no n’hi ha per tant, o que a tu això no t’afecta. Però la realitat és que sí. Tots aquests projectes s’estan fent sense respectar ni les persones que vivim aquí, ni la biodiversitat que ens envolta. La Generalitat no ha estat capaç de fer cap planificació prèvia i ara està girant l’esquena a les zones amb menys població de Catalunya, convertint-nos en TERRA SACRIFICADA perquè les grans empreses energètiques continuïn enriquint‐se.

Aquests macroprojectes trinxaran el territori, no portaran ni llocs de feina ni riquesa, i d’aquí a uns anys, quan s’acabi la vida útil dels aerogeneradors o dels panells solars, ningú es preocuparà de desmantellar‐los.

cartell Xerrada 'Ja saps tot el que volen posar al teu voltant?' - Calaf
cartell Xerrada 'Ja saps tot el que volen posar al teu voltant?'
Autor: ASAASA


Etiquetes: parcs eòlics segarra


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?