Societat dimecres, 10 de Gener de 2024

Finalitzen les obres de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals de cal Tender


Autor: argençola
Finalitzen les obres de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals de cal Tender
Finalitzen les obres de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals de cal Tender Foto: argençola

Al desembre van finalitzar les obres de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals de cal Tender, una franja de protecció contra incendis subvencionada per la Diputació de Barcelona, per l’import de 17.074,91 euros.

L’objectiu de l’actuació és millorar la protecció d’incendis al municipi, a través d’una franja de protecció de 25 metres.

La Llei 5/2003 estableix mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions, nuclis de població, instal·lacions i edificacions situats en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta.
Una d’aquestes mesures és una franja perimetral de protecció al voltant de cada element.
També, la Llei 5/2003, estableix que els ajuntaments han d’elaborar un plànol de delimitació que determini les urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions afectats per aquesta Llei. Aquest plànol, s’ha de trametre al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

L’objectiu de la franja perimetral és, en cas d’incendi forestal, crear una “oportunitat” per a la defensa. La franja de protecció no té com a objectiu aturar el foc forestal, sinó reduir-ne la intensitat i permetre o facilitar les tasques dels serveis d’extinció.
També pretén limitar la propagació d’un incendi iniciat a un nucli de població cap al bosc.



Etiquetes: portal d'argençola guia d'argençola Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora Anoia Catalonia



Ho vols compartir?