Societat dimarts, 23 de Abril de 2024

Argençola acull una jornada tècnica sobre aprofitament i gestió de l’aigua, per al bon ús


Autor: argençola
Argençola acull una jornada tècnica sobre aprofitament i gestió de l’aigua, per al bon ús
Argençola acull una jornada tècnica sobre aprofitament i gestió de l’aigua, per al bon ús Foto: argençola

El pròxim dissabte 27 d’abril, Argençola acollirà la jornada tècnica “Aprofitament i gestió de l’aigua: eines i estratègies per fer-ne un bon ús”, a les 10 del matí, a l’Ajuntament d’Argençola. Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Cultural del Terme d’Argençola El Trill i el Col·lectiu Eixarcolant, i que rep la col·laboració de l’Ajuntament d’Argençola.

El Saló de Plens de l’Ajuntament acollirà una jornada que comptarà amb tres ponències per tal de replantejar les adaptacions que ens caldrà fer envers la sequera, per tal de viure amb menys aigua. S’exposarà com estalviar, recuperar i gestionar l’aigua de pluja o aigües grises, com també quines infraestructures ens calen en l’àmbit individual i col·lectiu, i els usos de la pedra seca en construccions hidràuliques. Es considerarà quines eines i recursos es poden emprar per a millorar la gestió de l’aigua en masies i cases de poble, la gestió de l’aigua corrent i aigua de pluja a una masia, i l’eficiència en la gestió de l’aigua als entorns de la masia: horta, jardineres i conreus.

La jornada començarà amb una ponència titulada “Aigua i agricultura: reptes del canvi global” a càrrec d’Annelies Broekman, investigadora del grup d’aigua i canvi global del CREAF. Seguidament, a un quart de 12, serà el torn d’ “Arquitectura de l’aigua. Construccions resilients al canvi climàtic”, amb David Tous, prospector de sòls i membre de l’Associació dels Amics de l’Agricultura popular, i Mateu Esquerra, expert en catalogació de patrimoni i membre de l’Associació dels Amics de l’Arquitectura popular.
A dos quarts d’1 del migdia en Toni Mestres, llicenciat en física, oferirà la ponència “Com millorar la gestió de l’aigua de pluja a Catalunya”, i a dos quarts de 2 del migdia es preveu que arribi la cloenda de la jornada.

Per inscriure’s, cal fer-ho a través de la plataforma online d’inscripcions de la web de RuralCat; per a qualsevol dubte, podeu contactar amb l’Oficina Comarcal de l’Anoia: oc_anoia.accioclimatica@gencat.cat



Etiquetes: portal d'argençola guia d'argençola Argençola Carbasí Clariana Contrast Plans de Ferran Porquerisses i Albarells Rocamora Anoia Catalonia



Ho vols compartir?