Govern municipal dimecres, 12 de Febrer de 2020

Clariana ja disposa de depuradora d'aigües residuals


Autor: argençola

És la primera que s'instal·la en el municipi d'Argençola

Clariana ja disposa de depuradora d'aigües residuals
Clariana ja disposa de depuradora d'aigües residuals Foto: argençola

El nucli de Clariana és el primer del municipi d'Argençola que disposa de depuradora d'aigües residuals. Les obres van finalitzar el passat mes de setembre i ara ja han superat el període de proves.

L'ajuntament va decidir el juny del 2017 tirar endavant la substitució de la fossa sèptica, que estava en un estat molt deteriorat i que tenia una infiltració al terreny molt deficient, per un sistema compacte de depuració seqüencial, que es basa en la depuració biològica per oxidació total, amb costos de construcció i manteniment sensiblement menors i amb la flexibilitat suficient per operar amb cabals d’entrada poc constants.

La implantació d’un sistema compacte seqüencial de depuració es considera l’idoni per a millorar la qualitat de l’efluent que actualment s’aboca al medi, i així poder cumplir els requisits mínims exigits per l’Agència Catalana de l’Aigua ( ACA ) respecte dels sistemes de sanejament domèstic autònom.

L'import total de l'obra és de 50.000 € i s’ha finançat en el marc de les Meses de concertació del Pla 'Xarxa de Governs Locals 2016-2019' de la Diputació de Barcelona.

L'obra s’ha finançat en el marc de les Meses de concertació del Pla 'Xarxa de Governs Locals 2016-2019' de la Diputació de Barcelona - Clariana
L'obra s’ha finançat en el marc de les Meses de concertació del Pla 'Xarxa de Governs Locals 2016-2019' de la Diputació de Barcelona
Autor: argençola
Esquema del sistema compacte de depuració seqüencial - Clariana
Esquema del sistema compacte de depuració seqüencial
Autor: argençola


Etiquetes: depuradora clariana argençola



Ho vols compartir?