Societat dijous, 11 de Gener de 2018

Argençola present a 'Anoia, terra de castells'


Autor: argençola

La darrera actualització incorpora el castell d'Argençola i la torre de Contrast

Torre de Contrast és de planta circular adossada a la masia de cal Cortès. La torre podria haver estat construïda durant la primeria del segle XIII. Consta de tres nivells separats per voltes cupulars de pedra.
Torre de Contrast és de planta circular adossada a la masia de cal Cortès. La torre podria haver estat construïda durant la primeria del segle XIII. Consta de tres nivells separats per voltes cupulars de pedra. Foto: Ramon Sunyer

La web de turisme del Consell Comarcal de l'Anoia mostra diverses informacions del municipi d'Argençola com patrimoni (Castell d'Argençola, Torre de Contrast i el Sepulcre dels Plans de Ferran) les activitats (Matinal d’intercanvi de llavors de la Catalunya interior d’Argençola, Mercat de les espècies d’Argençola i Festa del Tió d’Argençola) , diferents productors locals (Cal Serrats i Josep Mestre) i també dues rutes que passen pel municipi ( Els trams del Camí Ignasià a l’Anoia i El Camí de Sant Jaume al seu pas per l’Anoia)

També és present a l'app 'Anoia Terra de Castells' a la Ruta 3: Al servei de Pere el Cerimoniós, es fa esment al castell d'Argençola per un litigi entre Dalmau I de Queralt i Rocabertí i infant Joan i a la torre de Contrast amb Ramon de Vilaragut, prior de Santa Maria de Montserrat, com a protagonista. Els desenllaços a aquestes històries només es poden escoltar mitjançant l'app

El Consell Comarcal de l'Anoia va aprovar l'adhesió del municipi d'Argençola al projecte 'Anoia, terra de castells' el gener del 2017.

Vista del castell d'Argençola des de Carbasí - Argençola
Vista del castell d'Argençola des de Carbasí
Autor: Ramon Sunyer

Anoia_castells.pdf



Etiquetes: anoia terra de castells argençola



Ho vols compartir?