Fires i Festes
dimecres 25 maig 2016 Argençola

6è Mercat de les Espècies

<< Tornar    Autor: Ajuntament d'Argençola s enviar a un amic     
El dissabte 11 de juny, enguany amb el ginebró com a tema central
 

5è Mercat de les espècies - Argençola Autor: James McKinnell


Cartell 6è Mercat de les Espècies d'Argençola - Argençola
Cartell 6è Mercat de les Espècies d'Argençola - Argençola
Autor: Jaume Enrich
Parades del 5è Mercat de les espècies - Argençola
Parades del 5è Mercat de les espècies - Argençola
Autor: James McKinnell
5è Mercat de les espècies - Argençola
5è Mercat de les espècies - Argençola
Autor: Esme i Marc
Jurat del concurs de sals aromatitzades 2015 - Argençola
Jurat del concurs de sals aromatitzades 2015 - Argençola
Autor: Carme Monclús
Mostra de sals presentades 2015 - Argençola
Mostra de sals presentades 2015 - Argençola
Autor: Carme Monclús
Taller de l'Astrid Barqué 2015 - Argençola
Taller de l'Astrid Barqué 2015 - Argençola
Autor: Mariona Miquel
6è Mercat de les Espècies menú Les plantes de marge al plat - Argençola
6è Mercat de les Espècies menú Les plantes de marge al plat - Argençola
Autor: gastronomiasalvatge
Fruits del ginebró - Argençola
Fruits del ginebró - Argençola
Autor: gastronomiasalvatge
6è Mercat de les Espècies Gastro-Rimes - Argençola
6è Mercat de les Espècies Gastro-Rimes - Argençola
Autor: gastrorimes
El dissabte 11 de juny de 2016 es celebrarà a Argençola el 6è Mercat de les Espècies, un mercat envoltat d’aromes, on volem, que s’hi puguin adquirir productes relacionats amb les espècies, en el seu sentit més ampli (herbes condimentaries, aromàtiques, medicinals i espècies exòtiques). Enguany amb el ginebró com a tema central.

El Mercat a través d’una trentena de parades de productes, vol potenciar el comerç de productes ecològics i de proximitat i ser un lloc, on tota la gent que fa una aposta per una manera de viure més sostenible, puguin vendre i comprar productes sense intermediaris i conèixer de primera mà qui hi ha al darrere.

El Mercat de les Espècies està organitzat per l’Associació cultural el Trill i l’ajuntament d’Argençola i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el diari Ara.
Programa

DURANT TOT EL DISSABTE
Activitats: A partir de les 8 del matí i fins ben entrada la nit.
· Parades del Mercat: de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.
· Exposició ‘Del ginebró a la ginebra i l’antic oli de ginebró’.
· 1er Concurs de fotografia a Instagram amb #mercatespecies.
· Podreu comprar espècies per fer els vostres gintònics a la taula de l’organització.
· Espai de Teràpies Naturals: de les 10 del matí a les 8 del vespre.
· Mostra ‘Aromes i remeis’.
· Portes Obertes dels productors locals al llarg del dia.
· REIKI, a càrrec de Mª Teresa Roca, de Cal Rabasser d’Argençola.
· MAT, a càrrec de Gemma Sabaté, Especialista en activació neuromuscular. Podeu reservar hora al telèfon 653 821 458 o al correu electrònic: gemma@gammabcn.com

De les 8 a ¾ de 10 del matí
Sortida de reconeixement de flora a Carbasí a càrrec d’Esteve Padullés
Lloc de trobada: directament a l’entrada de Carbasí.
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)
Preu: 5 euros

De ¾ de 9 a ¾ de 2 del migdia, a església de Sant Llorenç
Jornada Tècnica Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors (Programa)
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)

A les 10 del matí:
Inauguració de l’exposició Del ginebró a la ginebra i l’antic oli de ginebró

A 2/4 de 11 del matí:
IOGA, a càrrec de Núria Ferrando. Cal portar roba còmoda i un mocador gran o peça de roba fina per tapar-se durant la relaxació final.

De les 11 a l’1 del migdia
Recepció de sals del 6è Concurs de Sals Aromàtiques. (Programa)
Lloc: taula de l’organització

A les 11 del matí i a les 12 del migdia, a Local Social
Tast d’espècies condimentaries d’Argençola, a càrrec de Marc Talavera Roma
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)

A les 12 del migdia
Exhibició de TAI-TXI. Organitza: Associació de Tai Chi Taoista d’Igualada.

A les 12 del migdia, a Plaça Mariano Mestre
Vermut del Migdia Tast de vermut català a càrrec de Míriam Chivite

De la 1 a les 2 del migdia:
Valoració de les sals del 6è Concurs de sals aromàtiques

A la 1 del migdia, a Plaça Mariano Mestre
Actuació del grup musical Els Ministrils del Raval de Terrassa.

Dinar del mercat Les plantes de marge al plat menú silvestre amb condiments d’Argençola.
Menú elaborat per Montserrat Enrich
Lloc: Bar i Local social d’Argençola.
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)
Preu: 9 euros (beguda no inclosa) a pagar el mateix dia a la taula d’organització.

A ¾ de 4 de la tarda, a Plaça Mariano Mestre
Proclamació del guanyador del 6è Concurs de sals aromàtiques

De les 4 i fins a les 7 de la tarda:
L’alquímia de les espècies.
· Farem Ginebra mitjançant una destil·lació alcohòlica clàssica
· Obtindrem Oli essencial dels fruits de ginebró (Juniperus communis) mitjançant un destil·lador de columna.
· Farem l’anomenat Oli de ginebró obtingut per pirogènesi a partir del càdec (Juniperus oxycedrus).
Lloc: davant la porta del Bar

De les 4 i fins a 2/4 de 6 de la tarda, a Sala Polivalent
Taller Cuina viva amb espècies a càrrec de Sandra Galvé
Inscripcions: taula de l’organització

De ¾ de 6 i fins a ¾ de 7 de la tarda, a Sala Polivalent
Xerrada Propietats de les espècies, les seves vitamines, minerals i principis actius a càrrec d’Elisenda Carballido

De ¾ de 7 i fins ¾ de 8 del vespre, a Sala Polivalent
Taula rodona: Les desconegudes i desaprofitades herbes dels marges. Tancar el cercle de la transmissió. De l’etnobotànica al consumidor. Amb Esteve Padullers, Montserrat Enrich, Santi Soto, Carme Bosch, Judith Ramírez
Moderadora: Ester Risco

De ¾ de 8 i fins ¾ de 9 del vespre, a Sala Local Social
Un cop obtingut l’oli de càdec es realitza el Taller d’elaboració de remeis d’ús tòpic en humana i veterinària amb oli de Càdec. A càrrec de Judith Ramírez.

A les 9 del vespre, a plaça Mariano Mestre
GINTÒNIC NOCTURN. TAST DE GINTÒNIC i taller de preparació de Gintònics Catalans amb espècies a càrrec de David Urgell
Sopar de Xai d’Argençola amb l’Asador Mòbil Argentí i coques vegetals del Forn de Jorba.

A ¾ de 10 del vespre, a plaça Mariano Mestre
Entrega del premi al guanyador/ora del Concurs de fotografia a Instagram

A les 10 del vespre, a Sala Local Social
Teatre amb GASTRO-RIMES a càrrec de Lali Feliu i Miquel Ferret.
Entrades: a la Taula d’organització durant tot el dia.
Preu: 5 euros
Adjunts: PDF PROGRAMA MERCAT ESPECIES 2016


Vols compartir-ho?

    Del.icio.us! Google! Live! Yahoo!


amunt  Home  ·  © argencola.cat ·   Argençola - Anoia (Catalonia) ·  Avís de cookies ·   Avís legal
    Facebook ·  Twitter ·  Google ·  Realització: cdnet
Llicència de Creative Commons
Versió final 2.0 desembre-2014
pàgina executada en 0.066s